Vermoed jij dat er een probleem plaatsvindt in je riool? Dit kan erg lastig zijn, omdat je er eigenlijk zelf vrij weinig tegen kunt doen, maar de gevolgen ervan kunnen gigantisch zijn. Een mogelijke oplossing is een camera riool inspectie. We vertellen je hier meer over!

Wat is een camera riool inspectie?

De naam geeft al veel weg over hoe een camera riool inspectie te werk gaat: met een camera riool inspectie gebruik je een camera om de problemen in je riolering te detecteren. Het grote voordeel hieraan is dat je geen grof geweld hoeft te gebruiken om de resultaten van het riool te verzamelen, maar dat je gebruik maakt van een speciale camera die door de leidingen heen kan kijken. Schade aan het riool wordt eenvoudig opgespoord. Niet alleen de schade aan de buitenkant, maar ook mogelijke problemen binnen in je leidingen!

De resultaten

Een camera riool inspectie kan verschillende resultaten opleveren. De voorkeur ligt natuurlijk bij dat het resultaat positief is en dat je riool nog goed functioneert, maar in veel gevallen zal dit ook niet zo zijn. In dit geval kan een inspectie bijvoorbeeld de volgende resultaten opleveren:

  • Verstopping: een verstopping kan verschillende oorzaken hebben. Vaak ontstaat het door ophopende zeepresten, haarresten of door vreemde voorwerpen die eigenlijk niet in het riool horen. Een camera inspectie vindt de verstopping eenvoudig, waardoor jij weet waar het probleem zich bevindt.

  • Boomwortels: bij oude rioleringen komt het regelmatig voor dat boomwortels naar binnen groeien. Dit heeft eigenlijk hetzelfde effect als een opstopping, aangezien het water hier niet meer goed langs kan.

  • Oude leidingen: een camera inspectie kan ook eenvoudig de kwaliteit van je leidingen controleren. Zijn deze te oud, dan kunnen ze afbreken, waardoor je een tijd geen gebruik meer kunt maken van het riool.

Jouw specialist

Benieuwd welke resultaten een camera riool inspectie bij jou kan opleveren? Schakel gelijk een riool ontstoppingsbedrijf in! Niet alleen voeren zij de inspectie uitgebreid voor je uit, ze weten ook nog precies welke stappen er ondernomen moeten worden om de resultaten hiervan op te lossen. Neem eens een kijkje op de website van Riool Totaal Service en plan jouw inspectie gelijk!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen