Het slot van je huis laten vervangen is een belangrijke taak waarvan je graag zeker weet dat het veilig, secuur en goed gebeurt. Hoe zorg je ervoor dat je niet met een malafide slotenmaker gaat samenwerken? En wat kun je eraan doen om zeker te weten dat je met een betrouwbare slotenmaker gaat samenwerken? 

Wat kan er mis gaan?

Samenwerken met een slotenmaker kan tot problemen leiden. We zullen hier enkel van de meest voorkomende problemen delen, zodat jij goed voorbereid het gesprek aangaat met jouw slotenmaker. 

Misleidende informatie

Jij denkt dat je werkt met een lokale slotenmaker, maar het blijkt achteraf om een landelijk concern te gaan. Daar kom je pas achter bij het betalen van de rekening. Je betaalt dan niet alleen voor de werkzaamheden, maar ook voor de torenhoge reiskosten die erbij berekend worden. 

Slecht werk afgeleverd

Als je buitengesloten bent, wil je vooral snel een oplossing. Daarom neem je contact op met het eerste bedrijf wat je tegenkomt op Google. Deze komt binnen de afgesproken termijn naar je toe, doet zijn werk en jij betaalt de factuur. Om de dag erna erachter te komen dat je slot niet goed meer werkt en slecht geplaatst is.

Hoe kies je wel voor een betrouwbare slotenmaker?

Als je voor het eerst te maken krijgt met een slotenmaker, is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een slotenmaker opbelt. Dit kan heel lastig zijn als je buiten in de vrieskou staat en snel naar binnen wilt, maar dit kan je een hoop geld en frustratie besparen. 

Doe onderzoek naar de slotenmaker

Bekijk de website van de slotenmaker goed. Staan er bedrijfsgegevens op? Heeft het bedrijf een KVK-nummer? Hoe lang bestaat dit bedrijf al? Allemaal informatie die je gemakkelijk kunt opzoeken bij de KVK waardoor je een beter beeld krijgt van het bedrijf. 

Brancheorganisatie

Goede slotenmakers zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Nederlandse Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde. Als je op de website van de slotenmaker ziet dat hij is aangesloten bij het gilde, weet je dat je met een betrouwbare partij samenwerkt. Daarnaast kan een slotenmaker ook aangesloten zijn bij het politiekeurmerk Veilig Wonen. 

Vergeet de reviews niet

Als je je eigen onderzoek hebt afgerond op de website van de slotenmaker is het belangrijk om daarna ook de reviews te bekijken. Kijk hiervoor naar de Google reviews van de slotenmaker, maar ook naar de Trustpilot reviews. Deze geven een goed beeld van de kwaliteit die geleverd is bij eerdere klussen. 

Kun je alleen maar goede reviews vinden? Dan is het ook nog handig om klachtensites te bekijken, zoals het klachtenkompas. Wordt de slotenmaker daar vaak genoemd? Dan is het geen goede partij om mee samen te werken. 

Platform

Vind je het lastig om zelf een goede slotenmaker te vinden? Kijk dan eens op een slotenmaker platform waar de slotenmakers gescreend worden. Zo weet je zeker dat je een goede slotenmaker hebt. 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen